فروش عمده
در همه جوامع و ساز و کار بازار اهمیت نقش عمده فروشی غیر قابل انکار است. فروش عمده به معنای خرید عمده ی اجناس و کالاها از تولیدکننده و توزیع آنها در سطح بازار فروش به خرده فروشان است. در واقع عمده فروشی، نقش واسطه را میان تولید کننده، خریدار و مصرف کننده نهایی ایفا می کند. ممکن است از خود بپرسید چه نیازی به حضور یک واسطه در بازار محصولات است وقتی می توانیم به طور مستقیم محصول مورد نظر را از تولید کننده خریداری کنیم؟ در اینجا با ذکر چند مورد به توضیح اهمیت و جایگاه سودمند فروش عمده در ضمن مبادلات و بازار می پردازیم.
فروش عمده کالاها هم برای تولیدکننده و هم برای مصرف کننده مقرون به صرفه تر است. عمده فروش، حجم انبوهی از کالاها را می تواند با قیمتی کمتر از تولیدکننده خریداری کند. در صورتی که خریدار نهایی به طور مستقیم با تولیدکننده مواجه شود، هزینه بیشتری برای او تمام می شود.
عمده فروشان با استفاده از روابط گسترده ی خود با کارگاه ها و کارخانه ها و همینطور مغازه ها و عرضه کنندگان خرد، می توانند بازار مناسبی برای کالاها پیدا کنند.
فروش عمده نیازمند به دانش و مهارت های ارتباطی، تجاری و حقوقی است. بنابراین شخص عمده فروش به درستی می تواند تقاضای موثر برای فروش اجناس و محصولات خود ایجاد کرده و نقشی مهم در مبادلات بازار ایفا کند.
فروش عمده می تواند بازار فروش وسیعی برای تولیدکنندگان ایجاد کند که با محدودیت های گوناگون نظیر عدم دسترسی و عدم توانایی عرضه ی موثر رو به رو هستند.
عمده فروشی حمل و نقل و انتقال محصول را آسان تر کرده و هزینه ها را کاهش می دهد. همچنین با داشتن انبار های بزرگ و توانایی انبار کردن حجم زیادی از کالاها، مشکل نداشتن انبار و ناتوانی در انبار کردن حجم زیاد و مشکلاتی از این دست که خرده فروشان با آن رو به رو هستند را برطرف می کند.
عمده فروشی انواعی دارد: نوع اول که آن را عمدتا با نام عمده فروشی تجاری می شناسیم. در این نوع از عمده فروشی، عمده فروشان تجاری به خرید عمده در مقادیر بالا و قیمت پایین از تولید کنندگان می پردازند و سپس محصولات را در سطح بازار و در میان خرده فروشان توزیع می کنند تا به دست مصرف کننده نهایی برسد. این شکل از فروش عمده، سهم بزرگی از بازار مبادلات را تشکیل می دهد و عرضه و تقاضای کالا را تامین می کند.
شکل دیگری از عمده فروشی به عنوان نمایندگی شناخته می شود و یکی از رایج ترین عمده فروشی ها است. نمایندگان در حقیقت واسطه هایی هستند که ادعایی نسبت به مالکیت کالا ها و خدماتی که می فروشند ندارند. این شکل از عمده فروشی به سرمایه آنچنانی احتیاج ندارد و در نتیجه، کالا و محصولی از تولیدکننده خریداری نمی شود. در عوض نمایندگان برای عرضه و فروش محصولات تولیدکننده، با خرده فروشان و شرکت ها به مذاکره می پردازند تا آنها را ترغیب به خرید کالا کنند. نمایندگان مالکیتی نسبت به اجناس ندارند اما با فروش آنها از تولیدکننده پورسانت، کمیسیون یا حق الزحمه دریافت می کنند.
در عمده فروشی سنتی یا رایج، لازم است افراد برای تهیه محصول مورد نظر خود به دفاتر و شعب فروش یا بازار های اصلی مراجعه کنند. اما چند سالی است که همراه با سایر کسب و کارهایی که در بستر اینترنت و فضا مجازی رشد کردند، فروش عمده ی اینترنتی نیز شکل گرفته و پیشرفت کرده است. بسیاری از فروشندگان در این بستر هم به خرده فروشی و هم عمده فروشی می پردازند و محصول خود را به صدها هزار کاربر عرضه می کنند.
بنابراین فروش عمده و نقش واسطه، نه تنها در بازار اتفاق نامطلوبی نیست، بلکه مزایا و سودی که هم برای تولیدکننده و هم خریدار به ارمغان می آورد جایگاه آن را تثبیت و با اهمیت تر از گذشته می کند. خرید و فروش عمده، با در نظر گرفتن و اولویت دادن به کمیت و کیفیت اجناس، کسب منفعت برای هر دو طرف مبادلات، کاهش هزینه های بازاریابی و حمل و نقل، پیوند تولیدکننده ها و کارگاه های دور افتاده و دور از دسترس به بازار پر رونق و شناخته شده و در نهایت رساندن آنها به دست مشتری می تواند مبادلات آسان تر و سهل تری را برای افراد فراهم کند. بدیهی است که آگاهی و دانش عمده فروش از وضعیت بازار، خرید و فروش، فنون تجارت و بازاریابی می تواند این مزایا را به حداکثر برساند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و درخواست همکاری با شماره 02191690963 تماس حاصل فرمایید.