ایران کشوری است که در آن افراد زیادی از مهارت و دانش سنتی در تولید کالاهای صنایع دستی برخوردارند. اکثر این جمعیت سعی میکنند از مهارت خود کسب درآمد داشته باشند. تولیدکنندگان صنایع دستی، برای داشتن تجارتی موفق و رو به پیشرفت لازم دارند روشهای کاربردی فروش مستقیم صنایع دستی را بدانند. صنایع دستی نیز نقش بسیار مهمی در تولید ارز دارند. با این حال، صنعت صنایع دستی آنچنان که شایسته است مورد توجه قرار نمیگیرد. بازاریابی نقش بسیار مهمی را برای این صنایع نیز ایفا میکند. موفقیت صنایع دستی به این بستگی دارد که صنعتگران تا چه حد میتوانند محصولات را مطابق با اولویت مصرف کنندگان تولید کنند. اصلیترین روشهای فروش مستقیم صنایع دستی را برای شما نام میبریم:
- فروش آنلاین
- فروش در رویدادهای حضوری (مانند نمایشگاههای صنایع دستی و فروشگاهها)
- فروش عمده مستقیم به شرکتها
اقلام دستساز اغلب محصولات منحصر به فردی هستند که سازندگان آنها توجه ویژهای به جزئیات دارند که یافتن این جزئیات در اقلام تولید انبوه دشوار میباشد. این موضوع باعث میشود بازاریابی دشوارتر باشد. در این مقاله قصد داریم بهترین و کاربردیترین راههای فروش مستقیم صنایع دستی را به صورت کامل به شما توضیح دهیم. همراه ما بمانید.
روشهای موثر برای فروش مستقیم صنایع دستی
در این قسمت، ما چند روش کاربردی برای فروش مستقیم صنایع دستی را که بسیار ساده و مفهومی میباشد به شما معرفی خواهیم کرد تا کسب درآمد بهتر و بیشتری از هنر دستانتان داشته باشید.
1. فروشگاههای صنایع دستی
اولین و سادهترین روشی که برای فروش مستقیم صنایع دستی به ذهن میرسد، بازگشایی یک فروشگاه است. احتمالا این روش برای فروش با هزینههایی مانند خرید یا اجاره مغازه و فروشگاه و دیزاین داخلی مواجه است. موضوع مهمی که بسیار خلاقانه و قابل توجه میباشد، این است که شما در فروشگاه مجبور نیستید فقط یک محصول را بفروشید. شما میتوانید در فروشگاه خود مواد اولیه مربوط به محصول را هم بفروشید. در بعضی فروشگاهها قسمتی از فضا میتواند برای آموزش هم باشد. موضوع مهمی که لازم است به آن توجه کنید موقعیت مکانی شما میباشد.
2. سایت اینترنتی (Website)
داشتن یک وب سایت اختصاصی برای بازاریابی در فروش مستقیم صنایع دستی ضروری میباشد. مشتریانی که قصد دارند از کسب و کار شما آموزش ببینند، احتمالا وب سایت شما را جستجو میکنند. پس باید یک وبسایت حرفهای طراحی شده با عنوان هنر و کار خود داشته باشید. وب سایت شما باید اطلاعاتی در مورد فروشگاه شما داشته باشد، در صورت داشتن یک سایت اینترنتی باید اطلاعات مهمی را در آن انتشار کنید. انواع محصولاتی که میسازید و میفروشید و قیمت آنها، نحوه خرید محصولات، در مورد خودتان و شرکتتان اطلاعاتی هستند که لازم است در سایت مختص به شما قرار گیرند.
3. رسانههای اجتماعی و فضای مجازی
هنگامی که یک وب سایت دارید، باید کسب و کار و محصولات خود را در انواع سایتهای شبکههای اجتماعی نیز معرفی کنید. سایتهایی مانند فیسبوک، گوگل پلاس، پینترست و حتی اینستاگرام صفحات مخصوص کسبوکار را ارائه میکنند که میتوانید از آنها استفاده کنید. این سایتها را مرتبا با عکسهای محصولات خود بهروزرسانی کنید و در صورت امکان برای تبلیغات در سایتها هزینه کنید. ترفند مناسبی که در این روش باید از آن استفاده کنید، پرسش و پاسخ میباشد. به این صورت که شما از مشتریان و مصرفکنندگان محصول خود نظر میخواهید. اگر محصول شما رضایت مشتری را جلب کرده باشد آنها با نظرات مثبتی که با کامنت به شتراک میگذارند، اعتماد مشتریان جدید را جلب میکنند. در ادامه به چند روش دیگر برای فروش مستقیم صنایع دستی اشاره میکنیم.
4. تبلیغات و اطلاع رسانی
تبلیغات، چه به صورت چاپی سنتی و چه به صورت آنلاین، یکی دیگر از روشهای آزمایش شده و واقعی برای بازاریابی محصولات دست ساز شما است. خرید تبلیغاتی که در گوگل و سایر وب سایتهای جستجوی اینترنتی پخش میشوند یکی از روشهای فروش مستقیم صنایع دستی میباشد. این شکل از تبلیغات مستقیم باید به طور خاص مخاطب را هدف قرار دهند، به این صورت که کاربر محصولاتی که شما تولید میکنید را میخواهد و به آن نیاز دارد. یک کارگزار تبلیغات آنلاین که تخصص بیشتری دارد، میتواند در این زمینه به شما کمک کند. حتی اگر به صورت آنلاین تبلیغ میکنید، از تبلیغات چاپی و سنتی غافل نشوید. مهمترین قدم این است که به دنبال انتشاراتی در همان حوزه فعالیت خود باشید، یعنی انتشاراتی که موضوع آنها مطابق چیزی است که قصد دارید بفروشید. سعی کنید در مجلات مرتبط هم تبلیغاتی را برای رونق کار انجام دهید.
5. فروشگاههای آنلاین (Online shop)
داشتن یک وب سایت برای فروش مستقیم صنایع دستی شما کافی نیست. شما همچنین باید آنها را از طریق سایتهای مختلف بفروشید. سایت چارشین، یکی از این وب سایتهایی است که در آن صنایع دستی به فروش میرسند. برخی از سایتها به شما این امکان را میدهند که طراحی سایت با سلیقه شما باشد. هر سایتی را که انتخاب میکنید، باید به یک سری موارد توجه کنید. مواردی مانند فروشندگان برتر آن سایت و نحوه بازاریابی محصولات شما که قرار است با چه ترفندی فروخته شوند. همینطور شما باید از محصولات مشابه شما که فروش خوبی دارند، درباره قیمت گذاری ایده بگیرید.
6. نمایشگاههای فروش مستقیم صنایع دستی
سعی کنید به طور انحصاری روی فروش آنلاین محصولات دست ساز خود تمرکز نکنید. برخی از محصولات تولید شده، زمانی بهتر به فروش میرسند که مردم بتوانند آنها را لمس کنند، کیفیت آن را احساس کنند و شخصا آنها را ببینند. سعی کنید برای فروش مستقیم صنایع دستی خود در نمایشگاههای مختلف صنایع دستی شرکت کنید. نمایشگاههای صنایع دستی با موضوعات مختلف در بازههای زمانی متفاوت ایجاد میشوند. باید یک غرفه را در نمایشگاه اجاره کنید. تجربه ثابت کرده با توجه به شرایط نمایشگاه مانند بازه زمانی و … قیمت اجناس افزایش یا کاهش مییابد. شما همچنین میتوانید، تابلوهای تبلیغاتی مناسبی مانند یک بنر حرفهای که مشتریان را جذب میکند، برای غرفه خود آماده کنید.
7. بازاریابی مستقیم
بازاریابی مستقیم برای فروش مستقیم صنایع دستی یک روش تضمین شده میباشد. طبق تجربههای کسب شده از افراد حاظر در این حوزه، اگر بازاریابی توسط صاحب شغل انجام شود موثرتر است. درواقع شخصی که محصولی را تولید میکند بهتر آن را میشناسد و با کیفیت بالاتری میتواند آن را در بازار معرفی کند. پس این روش را دست کم نگیرید. ما تا این قسمت از مقاله هفت روش برای فروش مستقیم صنایع دستی را شرح دادیم و جزئیاتی راجب آن را به شما گفتیم.
سخن پایانی
در این مقاله کوتاه و مفید سعی کردیم هفت روش از بهترین روشهای موجود برای فروش مستقیم صنایع دستی را برای شما شرح دهیم. در موارد گفته شده به نقاط قوت و ضعف روش اشاره کردیم. راهنماییهای لازم را برایتان گفتیم تا در هنگام راهاندازی تجارت و کسب و کار به حداقل مشکل برخورد کنید. امیدوارم از مطالعه این مقاله به هدف خود رسیده باشید.