مشکلات و راهکارهای پیشنهادی در صنعت چرم یکی از مهمترین مواردی است که برای بازار چرم در ایران و سراسر دنیا مورد توجه قرار میگیرد. این مشکلات با افزایش جمعیت و استفاده بیشتر مردم از صنایع چرمی از جمله پوشاک و وسایل مختلف در زندگی بیشتر شد. اگر شما هم قصد ایجاد یک کسب و کار در این زمینه را داشته یا علاقمند هستید که درباره مشکلات و راهکارهای پیشنهادی صنعت چرم بدانید، با ما در این مقاله همراه باشید تا اطلاعات کامل در این زمینه را بیان کنیم.
مشکلات و راهکارهای پیشنهادی در صنعت چرم از نوع زیست محیطی
در ابتدای مقاله مشکلات و راهکارهای پیشنهادی در صنعت چرم به یکی از با اهمیتترین مشکلات در این زمینه یعنی آسیبهای زیست محیطی اشاره میکنیم. همزمان با بیشتر شدن جمعیت، صنعت چرم نیز توسعه پیدا کرد. این موضوع باعث رشد تولید ضایعات جامد در این زمینه شده است. در گذشته چرم در کارگاههای کوچک و در مقادیر کم تولید میشد. از این رو ضایعات به راحتی مدیریت شده و آنها را دفن میکردند. از طرفی دیگر صنایع چرم سازی به منابع طبیعی مانند آب و خاک نیز وابستگی بسیار زیاد دارد.
چه برای چرم مصنوعی و چه طبیعی این دو عامل بسیار دخیل هستند. هرچقدر چرم بیشتری تولید شود، آسیب به اکوسیستم افزایش مییابد. آلودگی آب ناشی از کارخانههای چرم باعث آسیب به آبزیان شده و این موضوع میتواند نگران کننده باشد. از راهکارهای پیشنهادی در این زمینه فراهم آوردن شرایطی است که در آن بتوان یک تصفیه خانه فاضلاب را برای کارگاه یا کارخانه چرم ایجاد کرد. در این صورت مواد سمی موجود در چرم و جامدات از آن جدا شده و فاضلاب تصفیه شده دیگر به محیط زیست آسیب وارد نخواهد کرد. این کار ممکن است کمی قیمت تمام شده محصولات چرمی را بالا ببرد که این موضوع نیز با مدیریت درست فروش می تواند بهینه شود. اما آسیب به محیط زیست کم شده و ارزش پرداخت کمی بیشتر را دارد.
مشکلات و راهکارهای پیشنهادی از نظر سلامتی در صنعت چرم
از دیگر مشکلاتی که ممکن است در صنعت چرم وجود داشته باشد، وجود مواردی است که ممکن است به سلامت کارگران و افرادی که در این صنعت دخیل هستند، آسیب وارد کند. همانطور که میدانید، چرم یک ماده غنی از فیبر است. اگر بدون هیچ محافظ و کارشناسی روی آن کار شود، امکان بروز مشکلات مهم را برای سلامتی تشدید میکند. گرد و غباری که توسط دباغی و کارخانههای فرآوری و تولید چرم ایجاد میشود، حاوی کروم، آرسنیک و سرب است. این فلزات بسیار سنگین بوده و عامل سرطان و سایر مشکلات پوستی است.
همچنین کارگران فعال در صنعت چرم در معرض خطر ابتلا به بیماریهای ریوی نیز قرار میگیرند. گازهای تولید شده باعث ایجاد باران اسیدی نیز میشوند. پس باید راه حل پیشنهادی را در این زمینه نیز به کار برد. کارگران باید از ماسکها با فیلتر قوی و عینکهای محافظ برای این کار استفاده کنند. البته بهتر است تمام بدن کارگر محافظت شده تا هیچ راه نفوذ برای رسوبات سمی وجود نداشته باشد. البته میتوان از ماشین آلات صنعتی به جای افراد برای این کار استفاده کرد. همچنین میتوان از دباغی با استفاده از گیاهان نیز کمک گرفت. در این صورت گازهای سمی کمتری تولید خواهد شد و همچنین کیفیت چرم نیز بالاتر میرود.
مشکلات و راهکارهای صنعت چرم وابسته به حمایتهای دولتی
علاوه بر مشکلات و راهکارهای پیشنهادی در صنعت چرم که پیشتر بیان شدند، از سمت دولتها نیز ممکن است مشکلاتی در این باره وجود داشته باشند. به عنوان مثال دولت ممکن است بر واردات پوست خام توجه نداشته و مجوزهای لازم را در این زمینه صادر نکند. در این صورت تولید کنندهای که بخاطر منابع چرمی دچار مشکل شده است به سختی میتواند کسب و کار خود را ادامه دهد. همچنین ممکن است است تسهیلات و حمایتها برای این صنعت از سمت دولت به علت آلودگیهایی که ایجاد میکند، کمتر باشد.
معمولا اگر قصد صادرات محصولات چرمی را داشته باشید، وجود تحقیقات در بازارهای بین المللی بسیار کم است. پس خود باید دست به کار شده و مجوزها به همراه پژوهش را انجام دهید. همچنین ممکن است وجود بیمه نیز در این حیطه ضعیف باشد. راهکارهای موجود برای مشکلات از سمت دولت معمولا نیاز به صبر زیاد دارد. زیرا ممکن است پروسه بوروکراسی و گرفتن مجوزهای لازم زمان ببرد و خللهایی در این زمینه وجود داشته باشند. پس باید از تجارب بالا در این زمینه کمک بگیرید و سعی کنید حمایت دولت را نیز در این زمینه داشته باشید.
آیا برای تامین کنندگان چرم نیز مشکلات و راهکارهایی وجود دارد؟
مشکلات و راهکارهای پیشنهادی در صنعت چرم گاهی گریبانگیر تامین کنندگان چرم نیز میشود. وجود دامداری سنتی و عدم توجه به غذای دام، ممکن است کیفیت چرم تولید شده را کاهش دهد. همچنین بیشتر اوقات تامین کنندگان آگاهی کامل درباره حمل و نقل پوست از کشتارگاه به کارگاه را ندارند.
یکی از مهمترین مشکلاتی که برای دامها ممکن است پیش آید، وجود بیماریهایی میباشد که ممکن است بر روی دام و کیفیت پوست آنها تاثیر بگذارد. در این صورت ممکن است محصول پوست را به صورت کلی از بین ببرد. از این رو دامداری باید فقط با هدف تولید چرم انجام شود و دامدار باید بداند که برای داشتن یک چرم مرغوب چه غذایی بهتر است به دام داده شود. همچنین باید بیماریها جدی گرفته شوند و دام همیشه باید آزمایش شده و تحت نظر یک دامپزشک مجرب باشد.
مشکلات و راهکارهای پیشنهادی در صنعت چرم برای مصرف کنندگان
اگر تولید کنندگان و تامین کنندگان در صنعت چرم بتوانند مشکلات موجود در این صنعت را برطرف کنند، باز هم ممکن است برای بخش دیگر یعنی مصرف کنندگان مشکلات و راهکارهای پیشنهادی در صنعت چرم مطرح شوند. گاهی اوقات توزیع محصولات چرمی در تمام بازار به درستی انجام نخواهد شد. از این رو ممکن است مصرف کننده نتواند به راحتی محصول چرمی مورد نظر خود را پیدا کرده و دچار مشکل شود. همچنین قیمت محصولات چرمی بسیار بالاتر از دیگر متریالها است. مخصوصا اگر چرم طبیعی نیز باشد گاهی ممکن است بیشتر مصرف کنندگان توانایی خرید پوشاک، کیف، کفش و وسایل چرمی را نداشته باشند. از این رو ممکن است در بازار رکود ایجاد شود.
گاهی اوقات امکان ایجاد تقلب در بازار چرم وجود دارد. یعنی تولید کننده چرم مصنوعی را به جای طبیعی به فروش میرساند و اگر مصرف کننده متوجه شود امکان بی اعتمادی وجود دارد. پس باید یک نظام توزیع را به درستی در بازار به وجود آوریم. همچنین سعی باید بیشتر بر آن باشد که محصولات چرمی با کمترین قیمت ممکن به فروش رساند. همچنین تفاوت بین چرم طبیعی و مصنوعی باید کاملا مشخص باشد. تا افراد بتوانند تصمیم درست در این زمینه را برای خرید بگیرند.
کلام آخر
مشکلات و راهکارهای پیشنهادی در صنعت چرم ممکن است برای تمامی حوزهها در این زمینه وجود داشته باشد. از این رو اگر قصد ایجاد یک کسب و کار در این زمینه و سرمایه گذاری در آن را دارید، باید به دقت این مشکلات را شناخته و برای هر کدام از آنها راه حلی پیدا کنید. راهکارها و روشهای موجود در این مطلب بیان شد. میتوان از میان آنها یک راه درست را انتخاب کرده و با استفاده از تجربه و مشورت با دیگران در این صنعت پیشرفت داشت.