دنبالکنندگان صنعت مد، در حال افزایش آگاهی نسبت به محیط هستند. آنها مواد سازگار با محیط زیست، استفاده محافظه کارانه از منابع، کاهش انتشار آلایندهها، تعهد اجتماعی بیشتر و رفتار منصفانه با کارکنان در تاسیسات تولید را ترجیح میدهند. استفاده از پوست حیوانات برای تولید لباس از آغاز زندگی بشر استفاده میشد. در ابتدا مصریها توانستند پوست حیوانات را به چرم تبدیل کنند. سپس این شیوه در سراسر آسیا، اروپا و آمریکای شمالی هم مورد استفاده قرار گرفت. آنها از چرم برای تولید لباس مخصوصا پوشش پا هنگام حرکت استفاده میکردند. جایگاه چرم در صنعت مد، اینگونه بود که اول یونانیها شروع به استفاده بیشتر از چرم برای تزیین کردند. علاوه بر این، امپراطوری روم که از چرم زیادی در لباسهای خود استفاده میکرد، به راهاندازی صنعت مد کمک کرد.
در طول دهه 1970، چرم نزد ستارگان راک مانند دبی هری و جوآن جت بسیار محبوب شد، که در ادامه، آن را به یک کالای ضروری برای هر طرفدار تبدیل کردند. به طوری که مدونا به ندرت بدون یک تکه لباس چرمی یا سایر کالاهای چرمی دیده میشد. رفته رفته چرم به یک کالای در دسترس تبدیل شد و تنها مورد استفادهی افراد معروف نبود. اکثر مدلها و طراحان مد نیز از لباسهای چرمی استفاده میکردند. برای شما از چگونگی شکل گرفتن جایگاه چرم در صنعت مد گفتیم، در ادامه کاربرد چرم در مد و سایر موضوعات مربوط به آن را برای شما شرح میدهیم.
کاربرد چرم در مد
چرم یک ماده مورد پسند برای انواع لباس ها، مخصوصا لباس های مردانه است. علاوه بر کیفهای دستی و کفشهای مد روز، چرم به دلیل دوام و استحکام در جواهرات، ساعت و کاورهای تلفن همراه نیز به کار برده میشود. اغلب به عنوان شیکترین و ارزشمندترین کیفهای دستی موجود در بازار در نظر گرفته میشود. کسانی که از کیفهای چرمی استفاده میکنند، از احساس تفاوت، دوام و عطر معروف و محبوب چرم لذت میبرند. با این حال، چرم به طور کلی یک کالای لوکس در صنعت لوازم جانبی مد محسوب میشود که استفادهی زیادی هم در محصولات برندهای لاکچری مانند Gucci و Burberry دارد.
غیرمعمول نیست که طراحان جواهراتی مانند توماس سابو، با استفاده از زنجیر و دستبندهای چرمی در کنار سازههای نقرهی خود، با ارزش بودن این ماده را نشان دهند. با این که از نظر قیمتی تفاوت آنچنانی ندارند اما چرم احساس بهتری را القا میکند و بیشتر انتخاب میشود. همینطور از چرم در صنعت مد برای لوازم جانبی نیز استفاده میشود. چرم به دلیل سبکی، دوام و استحکام یک ماده محبوب برای پوشاک است. بنابراین معمولاً در چکمهها برای فعالیت پیادهروی، دستکش و کمربندهای مردانه استفاده میشود، زیرا این ماده پرکاربردترین ماده در کمربندهای مردانه است. چمدانهای چرمی، در چند سال اخیر به دلیل استفادهی برندهای مد روز که از چرم در کالاهای خود محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. از چرم به دلیل استحکام و ظاهر مورد پسند آن برای ساخت کیف چمدان توسط برندهای گرانقیمت مانند Louis Vuitton و Ted Baker استفاده میشود. نکته قابل توجه این است که باید در مراقبت چرم حساسیت کافی به خرج داد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید چرم به مرور زمان تغییر سایز میدهد به طوری که در کفش، کیف و چمدان جای بیشتری خواهید داشت. از آنجایی که چمدانهای چرمی بادوام هستند، برای مدت طولانی مناسب به نظر میرسند. از جایگاه چرم در صنعت مد نیز میتوان به روکش مبلمان هم اشاره کرد. به دلیل تقاضای زیاد، صنعت کالاهای چرمی در حال رشد است. در ادامه با اهمیت و جایگاه چرم در صنعت مد آشنا میشویم.
اهمیت چرم
چرم به دلیل هوای کافی که در آن جریان دارد، بسیار سبک و محکم است و میتوان آن را به راحتی قالب گیری کرد. در حال حاضر یکی از محبوبترین کالاها برای خرید و فروش در بازار جهانی است. چرم محبوبیت زیادی در مد و صنعت مد، به ویژه در ساخت کفش، ژاکت و کیف دستی دارد. چرم هندی نیز ارزشمند است، اقلام چرمی در هند به دلیل دوام، ضد گردوغبار، ضد حریق و مقاومت در برابر ترک هستند و فروش بیشتری دارند. در دسترس بودن کالاهای چرمی با قیمت متوسط و با کیفیت به رشد بازار کالاهای چرمی در هند کمک میکند.
رابطه کیفیت چرم با صنعت مد
نرمترین و مجللترین چرم از پوست گوسالههای تازه متولد شده یا حتی متولد نشده بهدست میآید. در بسیاری از کشورها استانداردهای کیفیت، بسیار بالا است و تولیدکنندگان چرم با منع رنگها و مواد شیمیایی مضر سعی در تولید محصولات پایدارتری دارند. متاسفانه، تنها تعداد کمی از مشتریان مایل به پرداخت بهای بیشتر برای رسیدن به این نوع چرم هستند. یکی از پیشگامان این روند، طراح مد مشهور، استلا مک کارتنی است که از مواد سازگار با محیط زیست برای کفشها و کیفهای دستی خود استفاده میکند.
چرم طبیعی و مصنوعی در صنعت مد
طبق یک کنفرانس که توسط موسسه شیمی سبز انجمن شیمی آمریکا حمایت میشود، برخی استادان شیمی در حال ساخت چرم مصنوعی زیست محیطی هستند که میتوان از آن برای ساخت کفش، کیف دستی و سایر لوازم مد استفاده کرد. محققان امیدوارند تلاش های آنها منجر به توسعه پوشاک و کفشهای تولید انبوه از منابع تجدیدپذیر شود. اکو چرم با الیاف طبیعی مانند کتان یا پنبه مخلوط با روغنهای نخل، ذرت، سویا و سایر روغنهای گیاهی ساخته میشود که در لایهای با هم لمینت میشوند تا چیزی را ایجاد کنند که انگار از پوست حیوانات به دست آمده است و مانند چرم طبیعی تنفسپذیر باشد.
بر خلاف چرم طبیعی که به دباغی نیاز دارد، مواد موجود در چرم اکو پایدار هستند و اثری از کربن در آنها دیده نمیشود. اما به دلیل سفت و شکننده بودن آن نمیتوان به آن دوخت زد و در تهیه بعضی اقلام مانند کفش هنوز قابل استفاده نیست. علاقه به مواد اکو چرم در حال افزایش است. برندهایی مانند نایک، پوما و آدیداس نمونهایی را درخواست کردهاند تا بتوانند این محصول جدید را آزمایش کنند. محققان در تلاش دستیابی به یک بعد جدید در لایه های تکنولوژیکی چرم هستند. جایگزین این چرم مصنوعی باعث میشود که کشتار حیوانات برای چرم متوقف شود و با محیط زیست سازگاری بیشتری داشته باشیم.
کلام آخر
چرم برخلاف بسیاری از منسوجات و اقلام مختلف پوشاک، به بخشی دائمی از مد و لباس تبدیل شده است. از آنجایی که لباس چرمی محافظت و ماندگاری طولانی و ظاهر خوبی نیز دارد، به یک لباس کلاسیک تبدیل شده است. چرم تنها چیزی است که باعث میشود تا حد امکان منحصر به فرد به نظر برسید. در این مقاله مختصر برای شما جایگاه چرم در صنعت مد را با جزئیات شرح دادیم. امیدوارم لذت برده باشید.